About

Zovem se Marilea Pudar

Živim i radim u Beogradu.
Oduvek naklonjena svim vrstama umetnosti, najpre studiram istoriju umetnosti i stičem teorijsko znanje.

Mislim da se moja ljubav prema fotografiji nikada nije javila, vec da sam rodjena sa istom. 🙂 Počev od tatinog analognog fotoaparata, starog više od 50 godina, koga i dan danas posedujem, pa preko prvih digitalaca… razvija se moja želja da svet posmatram kroz objektiv.

Kao neko ko je u sebi oduvek osećao jedinstvo sa Majkom Prirodom, poželela sam da svi ti dragoceni trenuci i očaravajući prizori ne ostanu samo sećanja u mom umu, već da ih ovekovečim. A najpribližnije će to da nam dočara baš fotografija.

Stoga moje prve prave fotografije predstavljaju zamkove i zmajeve od oblaka, nepregledna plavetnila neba i mora, moćne igre talasa i sunčevih zraka, živahno zelenilo šuma i livada, plavičasti mesec i sve magične pojave koje su me privukle. 

Svoje prve dve plate u životu zamenila sam za foto-aparat. Prvenac koji je zabeležio bezbroj uspomena. Vremenom, tehnika napreduje, kao i moje umeće da uhvatim momenat koji želim.
Danas iza sebe imam svakojake motive. Od pejzaža, preko automobila i građevina, muzičkih festivala i skupova poput konferencija pa do portreta. Volim spontane fotografije mnogo više od običnog dokumentovanja, jer tada imam priliku da uhvatim dušu onoga što vrebam kroz objektiv.

Uporedo se bavim i grafičkim dizajnom i slikanjem. Tu imam priliku da svet predstavim onako kako ga ja vidim u svojoj glavi, ili kako bih želela da ga vidim. Tu barijere ne postoje i sve što zamisliš jeste moguće. 🙂

Takođe, bavim se snimanjem događaja poput intervjua, seminara, predavanja i drugih dešavanja koje želite da ovekovečite. Snimanje se vrši sa jednom ili dve kamere, a nakon toga vrši se obrada i montaža video zapisa.