Ko je Marilea Pudar?

Živim i radim u Beogradu.
Oduvek naklonjena svim vrstama umetnosti, najpre studiram istoriju umetnosti i stičem teorijsko znanje.
Počev od tatinog analognog fotoaparata, starog više od 50 godina, pa preko prvih digitalaca… razvija se moja želja da svet posmatram kroz objektiv.
Kao neko ko je u sebi oduvek osećao jedinstvo sa Majkom Prirodom, poželela sam da svi ti dragoceni trenuci i očaravajući prizori ne ostanu samo sećanja u mom umu, već da ih ovekovečim. A najpribližnije će to da nam dočara baš fotografija.
Stoga moje prve fotografije predstavljaju zamkove i zmajeve od oblaka, nepregledna plavetnila neba i mora, moćne igre talasa i sunčevih zraka, živahno zelenilo šuma i livada, plavičasti mesec i sve magične pojave koje su me privukle. 
Svoje prve dve plate u životu zamenila sam za foto-aparat. Prvenac koji je zabeležio bezbroj uspomena. Vremenom, tehnika napreduje, kao i moje umeće da uhvatim momenat koji želim. 
Danas iza sebe imam svakojake motive. Od pejzaža, preko arhitekture i automobila, muzičkih festivala i skupova poput konferencija pa sve do portreta. Volim spontane fotografije mnogo više od običnog dokumentovanja, jer tada imam priliku da uhvatim dušu onoga što posmatram kroz objektiv.